Dengar kata Biskut Makmur ni ramai peminatnya. Setiap kali musim perayaan tiba pasti ramai penggemarnya tertunggu tunggu akan kemunculan biskut ni😆 Tapi boleh je buat sendiri buat lepas kempunan kalau bukan musim perayaan 😜 Jom tengok resepi ni!
Bahan-bahan
– 500g tepung gandum
– 80g gula halus
– 125g minyak sapi
– Sedikit pewarna
– 300g kacang tanah
Cara membuat
1. Mula-mula goreng kacang tanah, kemudian keluarkan kulitnya dan tumbuk kacang tanah tersebut
2. Masukkan gula halus, kacau rata
3. Panaskan minyak sapi, sehingga cair terlebih dahulu, masukkan tepung gandum ke dalam bekas dan campurkan dengan minyak sapi tadi
4. Masukkan pewarna dan gaul sehingga menjadi doh
5. Kepalkan dan masukkan inti kacang tadi kedalamnya
6. Bakar selama 20 minit
7. Taburkan gula halus diatasnya
8. Selamat mencuba!
#iCookAsia #biskutmakmur #kuihraya2024
—————
Let’s connect:
For media, advertising, digital services, partnership and collaboration enquiries please contact: hello@icookasia.com or whatsapp +6010-4418825 (Qila)
Visit Us: http://www.icookasia.com
Follow & subscribe:
TikTok: https://www.tiktok.com/@icookasia
Facebook: https://www.facebook.com/iCookAsia/
Instagram: https://www.instagram.com/icookasia/
Shop with us: https://icookasia.shop/
Checkout our services: https://icookasia.digital/