Adakah anda peminat nasi beriani? Ingin tahu lebih lanjut tentang asal usul dan sejarah hidangan ikonik ini? Dalam video ini di mana Datin Kalsom Taib, penulis yang memenangi pelbagai anugerah, berkongsi rahsia dan kisah menarik tentang nasi beriani, hidangan warisan Johor dan warisan Malaysia yang terkenal.
Tentang Penulis:
Datin Kalsom tmerupakan seorang penulis buku-buku masakan. Antara buku-bukunya ialah tentang Resepi Warisan Johor, Citarasa Johor, Malaysia Culinay Heritage dan beliau mempunyai banyak tips menarik tentang masakan Johor. Datin Kalsom Taib telah memenangi pelbagai anugerah di peringkat antarabangsa termasuk Gourmand World CookBook Awards:
🏆 Best Easy Recipes Book 2023
🏆 Best Food Heritage 2021
🏆 Best Book of the Year 2020
🏆 Best Culinary Heritage 2015
Dalam video ini, beliau berkongsi asal usul dan sejarah nasi beriani yang penuh dengan keunikan dan keistimewaan.
Jangan lepaskan peluang untuk mengetahui lebih lanjut tentang nasi beriani dan resipi warisan Johor. Like video ini dan follow iCookAsia untuk lebih banyak info menarik!
📚 Untuk anda yang ingin belajar lebih banyak tentang masakan Johor, dapatkan buku Datin Kalsom di sini: [https://shopee.com.my/icookasia.shop]
Selamat menonton dan selamat memasak! 🍛✨
#NasiBeriani #WarisanJohor #DatinKalsomTaib #iCookAsia #ResepiTradisional #MasakanJohor”**
————–
Let’s connect:
For media, advertising, digital services, partnership and collaboration enquiries please contact: hello@icookasia.com or whatsapp +6010-4418825 (Qila)
Visit Us: http://www.icookasia.com
Follow & subscribe:
TikTok: https://www.tiktok.com/@icookasia
Facebook: https://www.facebook.com/iCookAsia/
Instagram: https://www.instagram.com/icookasia/
Shop with us: https://icookasia.shop/
Checkout our services: https://icookasia.digital/