Roti Loaf Pelangi merupakan satu menu atau hidangan yang meriah dengan warnanya seperti pelangi yang pastinya menarik minat ramai orang untuk mencuba!😍 Dengan kelembutan daripada roti membuatkan ia menambahkan lagi kenikmatan dalam setiap gigitan
Bahan-bahan:
500 gm Tepung gandum
11 gm Yis kering
70 gm Gula kastor
2 sb Susu tepung
30 gm Pelembut roti
260 gm Air suam
80 gm Marjerin SERI PELANGI
Sedikit garam
Cara membuat:
Masukan semua bahan kecuali air
Gaul sebati dan masukan air dan uli selama 20 minit
Warnakan doh kepada 5 warna pelangi dan rehatkan setiap doh selama 10 minit.
Buang angin dan bulatkan doh.
Rehatkan doh yang telah dibentuk tadi selama 30 minit.
Bakar pada suhu 220’c 35 – 40 minit
Selamat Mencuba!
#iCookAsia #rotipelangi #rotiloafpelangi
—————
Let’s connect:
For media, advertising, digital services, partnership and collaboration enquiries please contact: hello@icookasia.com or whatsapp +6010-4418825 (Qila)
Visit Us: http://www.icookasia.com
Follow & subscribe:
TikTok: https://www.tiktok.com/@icookasia
Facebook: https://www.facebook.com/iCookAsia/
Instagram: https://www.instagram.com/icookasia/
Shop with us: https://icookasia.shop/
Checkout our services: https://icookasia.digital/