Bahan-bahan
– 100g sos manis
– 100g sos cili
– 2 tbsp air
– garam
– lada sulah
– 10 keping kulit popiah
– 300g kubis
– 1 tbsp kiub ayam
– Gula
– Lada sulah
– 100g lobak merah
– 2 cawan air
– 100g sengkuang
– 1 cawan air tepung ubi
Cara Membuat
1. Mula-mula sediakan sos, masukkan sos manis, sos cili, air, garam dan lada sulah ke dalam periuk. Masak sehingga mendidih
2. Kemudian, untuk inti, masukkan air bersama lada sulah, serbuk kiub ayam dan sedikit gula ke dalam periuk, kacau sebentar
3. Masukkan kubis, lobak dan sengkuang, masak sehingga sayur lembut
4. Toskan dan ketepikan dahulu
5. Ambil kulit popiah, sapukan sedikit sos kemudian letakkan sayuran tadi diatasnya
6. Gulungkan dan letakkan air tepung ubi supaya tidak terbuka.
7. Selamat mencuba!
—————
Let’s connect:
For media, advertising, digital services, partnership and collaboration enquiries please contact: hello@icookasia.my or whatsapp +6010-4418825 (Qila)
Visit Us: https://icookasia.my
Follow & subscribe:
TikTok: https://www.tiktok.com/@icookasia
Facebook: https://www.facebook.com/iCookAsia/
Instagram: https://www.instagram.com/icookasia/
Shop with us: https://icookasia.shop/
Checkout our services: https://icookasia.digital/