fbpx

Murtabak Simple Guna Kulit Popia. Resipi #Ramadan

iCookAsia

Tak perlu canai doh untuk membuat murtabak, hanya gunakan kulit popia, nah Murtabak terhidang di depan mata.

Bahan inti yang digunakan juga sangat mudah dan pastinya ada di dapur.

 

Bahan :

Ayam – cincang

Bawang merah – cincang

Daun sup

Perasa

Telur

Rempah ikan

Kulit popia

 

Cara :

1. Tumis bawang sehingga layu, kemudian masukkan ayam cincang dan goreng sehingga air ayam kering.

2. Selepas itu masukkan rempah kari, daun sup dan perasakan. Ketepikan.

3. Dalam bekas lain, pukul telur dan masukkan inti ayam yang sudah masak tadi.

4. Di atas pan, letakkan sedikit minyak dan letakkan kulit popia, kemudian letakkan inti di atasnya. Lipat dan terbalikkan.

Sumber : Hidayah Jamaludin

 

Share This Article
Leave a comment
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x