fbpx

Kelembutan donat berinti : Bomboloni

iCookAsia

Bahan-bahan
– 500g Tepung gandum
– 3 sudu besar gula
– 1/2 sudu teh serbuk penaik
– 2 sudu besar susu tepung
– Garam
– 1 paket yis
– 1 biji telur
– 1 sudu besar marjerin
– 1 cawan susu segar

Cara Membuat
1. Mula-mula masukkan tepung gandum ke dalam mangkuk bersama gula, serbuk penaik, susu tepung, sedikit garam, yis, telur, marjerin dan susu segar.
2. Uli adunan sehingga menjadi doh
3. Kemudian rehatkan doh selama 30 minit
4. Setelah itu, tekan sedikit doh untuk keluarkan angin dan ambil sedikit bentukkan menjadi bulat. Biarkan doh kembang sebentar
5. Kemudian, panaskan minyak dan gorengkan doh sehingga keperangan
6. Masukkan kaya ke dalam piping bag dan isikan inti ke dalam donat. Taburkan sedikit gula icing .
7. Selamat mencuba!

—————
Let’s connect:
For media, advertising, digital services, partnership and collaboration enquiries please contact: hello@icookasia.my or whatsapp +6010-4418825 (Qila)

Visit Us: https://icookasia.my
Follow & subscribe:
TikTok: https://www.tiktok.com/@icookasia
Facebook: https://www.facebook.com/iCookAsia/
Instagram: https://www.instagram.com/icookasia/

Shop with us: https://icookasia.shop/

Checkout our services: https://icookasia.digital/

Share This Article
Leave a comment
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x