KEK LAICI
Bahan-bahan:
-
Mentega (125 gram)
-
Gula (100 gram)
-
Tepung Gandum (125 gram)
-
Telur (3 biji)
-
Esen Vanila (1 sudu besar)
-
Serbuk Penaik ( ½ sudu kecil)
-
Soda bikarbonat ( ½ sudu kecil)
-
Jus Laici (3 sudu besar)
-
Buah Laici
Cara membuatnya:
-
Pukul mentega bersama gula hingga kembang. Kemudian masukkan telur sebiji demi sebiji.
-
Masukkan esen vanila dan jus laici, kacau lagi hingga sebati.
-
Apabila sebati, masukkan serbuk penaik, soda bikarbonat, dan juga tepung gandum.
-
Akhir sekali masukkan buah laici ke dalam adunan.
-
Kemudian, bakar pada suhu 180°C selama 45 minit. Kek Laici sedia untuk dihidang.