Bahan-bahan
– 1 paket biskut marie
– 200g milo
– 3 sudu besar serbuk koko
– 3/4 tin krimer manis pekat
– 250g mentega
Cara Membuat
1. Mula-mula cairkan mentega dalam api yang sederhana, setelah itu, masukkan milo, serbuk koko dan susu pekat. Kacau sebati
2. Ketepikan dahulu
3. Sediakan loyang yang dilapikkan kertas baking, susunkan biskut marie, kemudian, sendukkan adunan coklat, sapu rata
4. Ulang step sehingga adunan coklat habis
5. Sejukkan dalam peti sejuk semalaman
6. Kemudian, keluarkan kek dan potongkan
7. Kek Batik sedia untuk dihidang. Selamat Mencuba!
—————
Let’s connect:
For media, advertising, digital services, partnership and collaboration enquiries please contact: hello@icookasia.my or whatsapp +6010-4418825 (Qila)
Visit Us: https://icookasia.my
Follow & subscribe:
TikTok: https://www.tiktok.com/@icookasia
Facebook: https://www.facebook.com/iCookAsia/
Instagram: https://www.instagram.com/icookasia/
Shop with us: https://icookasia.shop/
Checkout our services: https://icookasia.digital/